martes, 13 de noviembre de 2012

CAFÈS DE LA CIUTAT

Els cafès són uns dels espais més representatius de la ruta kafkiana. Aquests espais eren llocs on els artistes i els intel·lectuals es retrobaven  i en ells, Franz Kafka, va beure, va escriure i es va enamorar.

Un dels més importants va ser el cafè Slavia, ubicat davant del Teatre Nacional, avui en dia encara existent.  Aquest cafè és un lloc molt agradable per a prendre un cafè i un postra, (es típicament recomanable el “palacinky” (crep típic de la República Checa).  Si és afortunat, podrà asseure’s en una taula al cantó de la finestra i podrà veure el riu mentre gaudeix de les vistes del Castell de Praga.


Direcció: Smetanovo nábřeží 2, Praga 1 

Com arribar-hi: Metro B Národní třída o tranvía 6, 9, 17, 18, 22 i Narodni Divadlo

Horari: De dilluns a Divendres de 8 am – a mitjanit, els dissabtes i els diumenges de 9 am – a mitjanit. 



Un altre dels cafès més populars de Praga on Franz Kafka va passar les seves estones de reflexió és el Cafè Louvre. És un espai molt elegant, espaiós que no només va presenciar a Kafka sinó que en les seves cadires si van asseure altres intel·lectuals com Čapek o Einstein

Aquesta cafeteria, de decoració neoclàssica, va romandre tancada durant l’època comunista per la seva característica de “Burguès” i es va reobrir l’any 1992 fins avui en dia que encara està obert. És un lloc magnífic per passar una estona agradable prenent un cafè, un té o un bon berenar. En el Cafè Louvre, Kafka i Marx Brond van discutir moltes hores sobre la permanència de la seva obra.



Direcció: Rřída Národní 20, Praha 1 

Com arribar-hi: Metro B o tramvia 6, 9, 17, 18, 22 y Narodni trida

Horari: De dilluns a divendres de 8 am - 11:30 pm, els dissabtes i els diumenge de 9 am - 11:30 pm 



A part dels cafès, Franz Kafka, visitava altres espais com el saló literari Unicorn Daurat per participar en tertúlies. És aquí, on Kafka va començar a ser conegut entre els ambients més intel·lectuals. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario