martes, 13 de noviembre de 2012

CATEDRAL DE SAN VITO


La Catedral de San Vico, la més important i colossal de la ciutat i de propietat estatal, és un temple dedicat al culte catòlic i un dels millors exemples d’arquitectura gòtica de la República Checa. Dins seu s’hi troba la seu de l’Arquebisbat  de Praga y fins al 1836 va ser el lloc de coronació dels reis i reines de Bohemia, el mateix lloc on molts d’ells, juntament amb sants i prínceps, van tenir la seva sepultura. Des de l’any 1989 està dedicada a Sant Vito, Sant Venceslau i Sant Adalbert. 

Aquesta punt de la ruta és un dels més importants perquè aquí, Franz Kafka, es va inspirar per escriure El Castell (Das Schloß, 1926). El seu protagonista, conegut com a “K”, lluita per accedir a les misterioses autoritats que governen al castell del seu poble. Sobretot, l’obra tracta de l’alineació, la burocràcia i la frustració, aparentment interminable, dels intents d’un home per incorporar-se al sistema. És una novel·la fosca i existencialista, inacabada a causa de la mort de l'autor i publicada posteriorment per Max Brod. En una altra de les de seves novel·les anomenada El Procés també s'arriba a l'interior de la Catedral de Praga.


Vista lateral de la Catedral de San Vito. A l’esquerra, la Casa del Antic Prebost.



HORARIS D'APERTURA DE LA CATEDRAL:

-Del Novembre a Febrer: el diumenge obre de 12:00h a 16:00h i la resta dels dies de 9:00 a 16:00

-Del Març a l’Octubre: el diumenge obre de 12:00 a 17:00, i la resta dels dies de 9:00 a 17:00


COM ARRIBAR-HI:

La Catedral de San Vito es troba a l’interior del Castell de Praga i l’entrada és totalment gratuïta. S’hi pot accedir agafant els tramvies 22 i 23 des de la parada de metro de Malostranska o pujant a peu.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario