miércoles, 14 de noviembre de 2012

CHARLES UNIVERSITY










La Charles University de Praga és una de les més prestigioses d’Europa Central i de l’Est des que es va fundar l’any 1340. Això la converteix també en una de les més antigues.

Kafka és, entre d’altres alumnes com Rainer Maria Rilke o Max Brod, un dels alumnes més destacats que va passar per la Charles University. Va començar per estudiar Química però no va aguantar ni tan sols dues setmanes. Va provar també amb Història de l’Art i Filologia Alemanya per acabar estudiant, obligat pel seu pare i en aquella mateixa unviersitat, Dret.


Al tractar-se d’una universitat tan antiga, té molta història. Els successos més recents, però, es remunten als temps de la Segona Guerra Mundial en què estudiants i professors van alçar-se en protesta per la invasió alemanya de Txecoslovàquia. Quan Praga va ser alliberada pels aliats el 1945, la Charles University es va reobrir. Tot i això, no va ser fins fins que va caure el comunisme a Txecoslovàquia, gràcies a la Primavera de Praga (1968) i la Revolució de Vellut (1989) que la universitat no va recuperar la llibertat i la imparcialitat com a característiques fonamentals del seu ensenyament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario